De voordelen van een CMS

Naast het kosten-efficient ter beschikking komen van functionaliteit, kan door het inzetten van een CMS een enorme tijds- en kostenbesparing worden gerealiseerd.

Actualiteit

Wijzigingen kunnen op elk moment, vanaf elke plek met internettoegang, worden uitgevoerd. Het actualiseren van een website wordt hierdoor laagdrempelig omdat iedere daartoe geautoriseerde medewerker eenvoudig en snel een bijdrage kan plaatsen. Er hoeft niet meer gewacht te worden op de beschikbaarheid van een (externe) medewerker met kennis van HTML-opmaakcodes of vormgeving.

Eenduidigheid en Consistentie

Doordat de vormgeving en navigatiestructuur niet (per ongeluk) kunnen worden beïnvloed door de beheerbare inhoud van de website, zijn consistentie en een heldere structuur van de site voor uw bezoeker gewaarborgd. Door het CMS is het eenvoudiger zicht te houden op achterhaalde actualiteit en mogelijke doublures in teksten die zonder een beheersysteem snel kan optreden.

Diversiteit in verschijningsvormen, personalisatie

Doordat het CMS de mogelijkheid biedt bezoekers (na validatie met een wachtwoord) verschillende andere rollen aan te nemen, kan een website eenvoudig worden gepersonaliseerd of worden toegesneden op specifieke interessegebieden. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk een separaat deel te onderscheiden voor 'dealers' of 'personeelsleden'. Hierin kan dan specifiek voor deze groep relevante informatie worden getoond die voor de normale bezoeker aan de website niet beschikbaar gemaakt wordt.

Delegatie en decentralisatie van beheerverantwoordelijkheden

Verschillende personen kunnen verantwoordelijk worden gemaakt voor de verschillende inhoudelijke delen van de website. Het CMS bewaakt de consistentie. Voor de hogere beheerrollen is uitgebreide statistische informatie over het gebruik van het CMS en de website beschikbaar.

Kostenbesparing door gebruik van beproefde technologie

Doordat voor het realiseren van de website gebruik wordt gemaakt van een stabiel, technisch beproefd en functioneel uitgebreid CMS systeem hoeft specifiek voor de website benodigde functionaliteit niet als maatwerk te worden uitgevoerd. Hierdoor kan een website niet alleen veel sneller, maar ook goedkoper worden opgezet. Doordat het CMS de complete taak van Content Management overneemt, kan bij het onderhoud van de website efficienter worden gewerkt.

Afgekaderde, lage onderhoudskosten

Na de eenmalige kosten voor het opzetten van de website, is het CMS is beschikbaar op abonnements-basis. Er zijn geen bijkomende, verborgen, onderhoudskosten en e-mailfaciliteiten en domeinregistratie zijn inbegrepen. Specifieke functionaliteiten zijn als plug-in modules uitgevoerd en naar behoefte af te nemen waardoor de periodieke kosten zo laag mogelijk kunnen blijven.

Optimale schaalbaarheid

Door de flexibiliteit van een CMS, en door het constant ter beschikking komen van aanvullende functionele modules die apart kunnen worden afgenomen, wordt de website optimaal schaalbaar en groeit als het ware met uw bedrijf mee. Nieuwe secties met bijvoorbeeld nieuwe bedrijfsdiensten of producten zijn eenvoudig realiseerbaar zonder dat complete nieuwbouw van de website vereist is. Een website is eenvoudig op te zetten en kan zich desgewenst later ontwikkelen tot een uitgebreide webwinkel met on line betalingsmogelijkheden voor uw klanten.