Inleiding

1 Content Management

Een succesvolle website is dynamisch. Het up-to-date houden van je site kan een flinke klus zijn. Veel beheersystemen zijn onnodig onoverzichtelijk of vragen meerdere handelingen voor relatief simpele acties.
Ons Content Management System (hierna CMS genoemd) is door onszelf ontwikkeld. We hebben het bewust eenvoudig van opzet gehouden maar het is evengoed geheel naar je wensen aan te passen en uit te breiden. Simpeler, en veiliger, kan het niet.

2 Structuur van je website

In tegenstelling tot andere beheersystemen werkt ons CMS met paragrafen. In de afbeelding hiernaast zie je schematisch weergegeven hoe een simpele website met 2 pagina’s is opgebouwd. Elke website kan beschouwd worden als een verzameling losse webpagina’s. 
Deze pagina’s bestaan uit één of meer paragrafen. Dit zijn de kleinste onderdelen van een website. Zij maken het mogelijk om een stukje tekst op meerdere plaatsen op de site te gebruiken, zonder het steeds opnieuw in te moeten voeren. Pas je de tekst op één plaats aan dan zullen de veranderingen op elke pagina, waar deze paragraaf gebruikt wordt, doorgevoerd worden.
Paragrafen kunnen óf tekst (al dan niet met afbeeldingen) óf een plug-in bevatten; dit is een speciaal stukje programma dat een eigen taak uit kan voeren.

3 Wat zijn plug-ins?

Het is mogelijk om het standaard-CMS met verschillende uitbreidingen helemaal aan je wensen aan te passen. Deze uitbreidingen worden plug-ins genoemd. Tegen een geringe meerprijs heb je dan bijvoorbeeld een website met één of meer van de volgende mogelijkheden:

  • Actueel weerbericht
  • AEX koersen
  • Muziek, filmpjes of andere multimedia tonen (en beheren)
  • Beheerbare adreslijsten
  • Catalogus
  • Webwinkel, al dan niet met betaalvoorzieningen
  • Download- of overzichtpagina met Word of PDF-documenten


De lijst is nog veel langer en wordt ook regelmatig aangepast en uitgebreid. Je vind het actuele aanbod terug op onze website.
Jouw bedrijf is echter uniek, en je wensen zijn dat misschien ook, dus mogelijk ontbreekt juist die plug-in die je zoekt… Geen probleem, we zijn gespecialiseerd in maatwerk.