Site Statistieken

Als je de knop "Systeem Menu > Site Statistieken" kiest, verschijnt een overzicht met gegevens over het bezoek aan uw website, getoond in overzichtelijke grafieken.

Bovenaan bevindt zich een menu, gesorteerd op Wanneer, Wie, Navigatie, Verwijzing en Overige. De termen erachter zijn linkjes naar de genoemde onderdelen. Een aantal grijze balken bevatten nog extra doorklik-linkjes met extra informatie.

Alle tabellen bevatten gekleurde vlakken, die overeenkomen met de staven in de grafieken. 

Zoals je bij de linkjes ziet kun je bij "Wanneer:" in één oogopslag zien hoeveel bezoekers er per maand en per dag (in een geselecteerde maand) geweest zijn. Ook is gelijk duidelijk welke dagen van de week, en welke uren van de dag het populairst zijn.

Onder "Wie:" kun je vinden uit welke landen je bezoekers komen (Landen - Volledige lijst). Omdat dit gebaseerd is op het computeradres van de bezoeker, is het niet helemaal zuiver (bezoekers met b.v. een ".com"-adres kunnen overal vandaan komen) maar het geeft een aardige indicatie. 
Als je website een inlogmogelijkheid heeft kun je terugzien hoe vaak hier gebruik van wordt gemaakt (Ingelogde bezoekers - Volledige lijst - Laatste bezoek). Voor de vindbaarheid van je site is het belangrijk dat deze regelmatig door Robots wordt bezocht. Ook dit is in de statistieken terug te vinden (Robots/spiders - Volledige lijst - Laatste bezoek)

"Navigatie:" laat zien welke pagina’s je bezoekers het meest bekijken en hoe lang. Dit kan een hulpmiddel zijn bij het invullen van je website. Als je een belangrijke mededeling heeft, of een erg interessante aanbieding, kun je hier terugzien op welke pagina je deze het best kunt vermelden.

Achter "Verwijzing" is terug te vinden waar de bezoekers van je site vandaan kwamen. Hebben ze direct je websitenaam in de balk ingetypt, of kwamen ze via een linkje in een zoekmachine of een andere website? Ook kun je hier zien waarop mensen hebben gezocht voordat ze bij je kwamen. Dit is handig om te weten als je je vindbaarheid wil vergroten: door deze termen vaker in je lopende teksten op te nemen vergroot dit de kans dat mensen op je site komen.

Tenslotte is achter "Overige:" nog te zien of er dingen fout zijn gegaan. Zijn bepaalde pagina's niet gevonden (404-melding) of heeft iemand je site aan zijn favorieten toegevoegd dan vind je dat hier.