Zoekmachine

Zoals je misschien wel weet zijn dagelijks duizenden "robots" van zoekmachines als Google op het internet op zoek naar nieuwe sites.
Het is een tijdlang gebruikelijk geweest om met behulp van zgn. "Meta-Tags" of "Zoektermen" een website hoger te laten scoren bij deze sites. Onder de knop "Zoekmachine" kun je deze termen invoeren.

Let wel op: Google deelt "strafpunten" uit als deze methode op een onjuiste manier gebruikt wordt, waardoor je juist lager in de zoekresultaten terecht komt. Bovendien "lezen" de meeste zoekmachines nu gewoon de teksten op je website. Je scoort over het algemeen beter als je de termen waarop je gevonden wil worden op een logische manier hierin verwerkt.

Het invoeren van zoektermen is dus niet meer nodig en de meeste gebruikers kunnen deze knop ook gewoon negeren als hij in hun menu staat, maar in sommige situaties kan het handig zijn om andere specifieke data aan de site toe te voegen en dat kan dan op deze plek.